Vil bankerne forsvinde i deres nuværende form?

Posted by in Uncategorized on Aug 13, 2015

Har bankerne udspillet deres traditionelle og klassiske rolle til fordel for PayPal, Apple Pay, Mobile Pay og alverdens andre betalingsløsninger og -muligheder?

Bankerne har i hvert fald mistet terræn, når det kommer til at formilde boliglån og forbrugslån. Derudover oplever de stigende konkurrence på at overføre penge til og fra udlandet, hvor nye spillere som InPay, EuroPay m.fl. gør det rigtig godt og tilbyder meget lave vekselkurser og lynhurtige transaktioner.

Hvis de danske banker mister deres personlige relationer til deres kunder og i stedet bliver en distanceret udbyder af bankforretninger primært via en online platform, har de så overhovedet en berettigelse i fremtiden og en varig teknisk fordel i forhold til f.eks. Google, Apple, Ebay, Amazon og alle de andre mastodonter, der er på vej ind på markedet for finansielle ydelser? Det tvivler jeg i høj grad på er tilfældet.

Personligt tror jeg i højere grad på, at en stor del af markedet for finansielle ydelser bliver internationalt, transparent og i stigende grad overtaget af ovenstående mastodonter, efterhånden som brugerne bliver mere vant til at benytte deres tablets og mobiltelefoner (hvis man da stadig kan kalde en moderne iPhone det?) til banktransaktioner, betalinger, budgettering, scanning af kvitteringer, pengeoverførsler, forbrugslån og deslige. Når de vigtigste valgkriterier bliver de bedste apps og de bedste priser, så tror jeg ikke længere på, at de danske banker kan hamle op med mastodonterne.

Hvad tænker du?

Robin Roy Krigslund-Hansen