Er overfald på danske studenter udtryk for manglende kulturforståelse eller Jantelov?

Posted by in Uncategorized on Jun 26, 2016

Er det i orden, at en større gruppe unge mennesker spærrer offentlige veje af med affaldscontainere for at blokere vejen for en lastbil med nyklækkede studenter på ladet og laver et koordineret angreb bevæbnet med æg, mel, madolie m.m.?

Er det bare sjov, drengestreger eller en form for vold?

Nu er det ikke usædvanligt, at studenterhuen ikke er pletfri dagen derpå, når studenterne har været på besøg hos deres familier og fået store mængder alkohol indenbords undervejs. Men skal man dermed acceptere, at blive overhældt med æg og madolie, hvorefter man får hældt mel på sig? 

Det er ikke forventelig adfærd, når man lader sig fragte rundt på ladet af en lastbil i offentligt rum omgivet af de øvrige studenter. Der er derfor ikke noget at sige til, at mange af de unge mennesker blev skræmt og føler sig krænket over dette overfald i det offentlige rum. Hvis der havde været tale om en rustur på universitet, så kunne man forvente grove og grænseoverskridende optagelsesritualer, som kan være aldeles ubehagelige og langt grovere end ovenstående episode. Men den store forskel består i, at man på rusturen må forvente den slags. Det gør man bestemt ikke, når man kører rundt og fejrer færdiggørelsen af sit studie på ladet af en lastbil på Amager. 

Hvad ligger bag denne absurde opførsel?

Er det et udtryk for manglende kulturforståelse og måske ligefrem dårlig integration fra samfundets side i forhold til den gruppe af indvanderbørn, der ifølge pressen stod bag overfaldet?

Det er mine øjne en alt for letkøbt undskyldning. Der er ingen fornuftig undskyldning, der kan begrunde en så dårlig opførsel. Den kan snarere tolkes som et udtryk for misundelse, jantelov og rigtig dårlig opførsel (og dårlig opdragelse).

Unge mennesker er ikke perfekte og en vis kårdhed kan forventes i sommervarmen. Hvis de havde oversprøjtet de unge mennesker på lastbilens lad med spandevis af iskoldt vand, så var denne historie og tilhørende videoer endt på humorsiderne hos morgenaviserne. Men alle parter i denne historie ved, at det skete var langt værre end uskyldige drengestreger. 

Politiet var ikke på stedet og har efterfølgende meget svært ved at finde de skyldige overfaldsmænd. Politiet sendte en patrulje til området efterfølgende, men fandt ingen af de implicerede. Et forventet resultat af et planlagt overraskelsesangreb trods flere offentliggjorte videoer af episoden. 

Der skal normalt meget til at få mig til tasterne, men denne episode blev desværre overgået af et endnu grovere – eller må jeg sige, endnu mere sindsygt – angreb på en gruppe danske studenter, der var ude at fejre deres studenterhuer. 

Tidligere i dag blev to piger beskudt i ansigtet med vandpistoler med syre i, alt imens de stod på ladet af en studentervogn og kørte forbi Husum Station udenfor København. 

Syre???

Syreangrebet har medført permanente skader hos hornhinden hos de stakkels to piger, der var helt uden skyld eller medvirken til overfaldet. Deres eneste fejl består formentlig i, at de udtrykte deres glæde over færdiggørelsen af studiet foran nogle forsmåede personer, der fik så ondt af misundelse inde i kroppen, at de valgte at sprøjte farlig syre i ansigtet på en gruppe forbipasserende og ødelægge deres liv for evigt. 

Var det en gruppe banderelaterede personer, der kørte rundt i Husum og ledte efter fjenden med et farligt våben i form af en uskyldig vandpistol fyldt med farlig og ætsende syre? Næppe. En vandpistol kan næppe gøre den store skade, hvis fjenden sidder i et andet køretøj. Selv hvis fjendtlige personer befinder sig på fortovet, så har man svært ved at ramme dem nøjagtigt i en forbikørende bil.

Et langt mere sandsynligt scenarie er, at der er tale om en planlagt aktion. Man har fyldt syre i vandpistoler og besluttet sig at køre rundt i byen for at skade andres permanent som en straf for deres store glæde, der gør så ondt, når man selv har det så skidt med sig selv. 

Jeg behøver ikke gætte på hudfarven på personerne bag dette vanvittige overfald. Den kender jeg med garanti og sætter gerne penge på det i et væddemål, hvis politiet imod forventning skulle få opklaret sagen. Den holdning har absolut ingenting med racisme at gøre. Jeg er bestemt ikke racist og tager stor afstand fra racistiske ytringer og holdninger. Min skråsikkerhed skyldes, at jeg kender den absurde kultur, hvor man vælger at vansire kvinder med syre, hvis de har været utro eller er blevet voldtagede. Det er en syg kultur, som ligger så langt væk fra de danske værdier, at chancen for at en etnisk dansker står bag er forsvindende lille. Hvis det var den lokale “Brian”, der stod bag en så tåbelig gerning, så havde der højest været urin i vandpistolerne. 

Udover at skade ofrene psykisk eller i tilfældet med syren i form af varige men i ansigtet, så skaber disse overfald imod uskyldige studenter, der fejrer deres glæde på bedste vis, en større kløft imellem danskere på den ene side og udlændinge og deres efterkommere på den anden side. Det er en rigtig trist udvikling, hvor en meget lille del ødelægger renomméet for resten i befolkningens øjne. 

Det er den slags episoder, der skaber racisme, intolerance og stereotype opfattelser af især unge mennesker med en anden hudfarve. Er det forkert? Ja, men det er en meget forståelig udvikling. 

Syre??? 

For satan da, hvor skulle de idioter et par år i fængsel og prøve at blive sat op på en tændt kogeplade eller få en ufrivillig kærlig behandling.