Det amerikanske præsidentvalg

Posted by in Uncategorized on Aug 19, 2015

Normalt plejer jeg at have begrænset interesse i at følge med i det amerikanske præsidentvalg, da det mest af alt minder om et stort show, hvor kandidaten med den største pengetank oftest får overtalt flest vælgere til at stemme på sig.

Men denne gang ser det ud til at være helt anderledes valg.

Topfavoritten er selvfølgelig demokraternes Hillary Clinton, men hos republikanerne ser det helt anderledes ud.

11855641_876560712438120_4068171435901502061_n

Det er meget bemærkelsesværdigt, at de fire førende kandidater hos republikanerne alle er ikke-etablerede politikere. Det må være et tydeligt tegn på, at en stor del af den amerikanske befolkning ønsker nye vinde på den politiske scene.

Siden ovenstående poll for ca. 10 dage siden er Donald Trumps popularitet kun vokset. Trump har nu tilslutning fra hele 24% af de republikanske vælgere, mens Jeb Bush på andenpladsen kun har 13% vælgertilslutning. Det er meget interessant, at Trump får så stor succes, efter at han tidligere har meldt ud, at alle de illegale immigranter i USA skulle sendes ud af landet samt foreslået, at der blev bygget en stor mur på grænsen til Mexico for at holde de mange illegale immigranter ude af landet. Disse udtalelser har rent kommercielt kostet ham en mindre formue, da mange af hans TV-programmer nu er blevet boykottet i Mexico som følge af de provokerende udtalelser.

GettyImages-481926956-640x424

Jeg er personligt meget uenig med mange af hans synspunkter, men det er bestemt interessant at betragte, hvordan Trump får delt vandene med sine spektakulære udtalelser. Jeg er sikker på, at mange er uenige i hans synspunkter, men giver ham deres støtte og stemme, fordi han i det mindste tør melde sine synspunkter ud så bramfrit, uanset konsekvenserne, hvilket er i strid med de sædvanlige populistiske købepolitikere, der blot siger, hvad alle gerne vil høre for at få så mange stemmer som muligt, hvorefter de betaler deres finansielle støtter tilbage igen ved at sælge deres stemmer til højestbydende.

Det kunne være interessant at se, hvordan Trump ville være som præsident, men så langt tror jeg nu ikke, at han kommer i valgkampen. Hvis han når så vidt, at han bliver kandidat for republikanerne, så får han stadig store udfordringer med at slå Hillary Clinton af pinden i den sidste del af valgkampen.

Robin Roy Krigslund-Hansen